sunnuntai 10. elokuuta 2014

Maalaissalaatti

Mökkimaisemat ukkoskuuron jälkeen

Kesä on mennyt enemmän ja vähemmän herkutellessa, mutta mitään mainitsemisen arvoisia uusia leipomuksia tms. en ole kokeillut. Josko nyt kuitenkin vähän herättelisin taas blogia henkiin ja kirjaisin tänne tämän maalaissalaatin ohjeen, jota saa ja pitää kriittisen raadin mukaan tehdä toistekin :)


*******

Maalaissalaatti

Krutongit
4 viipaletta paahtoleipää
2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä

Salaatti
1 pussi salaattia
4 tomaattia
1 pkt pekonia
4 kananmunaa
300 g ohuita vihreitä papuja (pakaste)

Kastike
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl dijonsinappia
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria


Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Paahda leipäkuutiot öljyssä kullanruskeiksi.

Revi salaatti ja viipaloi tomaatit. Paista pekonit pannulla rapeiksi ja nosta ne talouspaperin päälle. Leikkaa jäähtyneet pekonit viipaleiksi.

Keitä kananmunia 5-6 minuuttia (keltuainen saa jäädä hieman löysäksi). Kuori ja halkaise jäähtyneet kananmunat. Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Nosta tarjoiluvadille salaatti ja sekoita joukkoon 1 rkl sinappikastiketta. Asettele salaatin päälle tomaatit ja pavut. Valuta salaattiin loput kastikkeesta ja ripottele päälle pekoniviipaleet. Lisää kananmunan puolikkaat sekä krutongit.

*******

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti