lauantai 26. huhtikuuta 2014

Persikkaa ja rahkaa


Pääsiäinen oli ja meni, ja nyt odotellaan jo vappuhulinoita, mutta pitääpä kirjata tämä pääsiäispiirakan ohje tänne vielä muistiin. Sen verran hyvää tästä tuli, että voipi tehdä uudemmankin kerran.

*******

Pääsiäisen rahkatorttu

Pohja

100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1,5-2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta 

Täyte

1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 tlk (2 dl) vispikermaa
3 kananmunaa
3/4 dl sokeria
0,5 dl mantelirouhetta
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 dl sitruunanmehua
2 tl vanilliinisokeria

Pinnalle

1 tlk (410 g) persikkaviipaleita


Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi.

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos taikinaan. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita rahkan joukkoon kerma, munat, sokeri, mantelirouhe, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
Anna tortun jäähtyä kylmäksi. 

Valuta persikkaviipaleet hyvin. Leikkaa viipaleet pitkittäin ohuemmiksi lohkoiksi ja asettele ne tortun pinnalle. 

*******

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti