tiistai 22. lokakuuta 2013

Omppupiirakka

Omppupiirakka uuniin menossa. Piirakka ei ollut kovin kuvauskelpoinen enää paistaminen jälkeen, kun se pääsi tummumaan hieman liikaa. Mutta hyvää se oli joka tapauksessa! Note to self: ei kannata yrittää nukuttaa lasta päikkäreille ja vahtia uunissa paistuvaa piirakkaa yhtäaikaa...

Kiitos kaverin ja hänen omppulahjoituksensa, ollaan päästy tekemään jos jonkinlaisia omenaherkkuja tänä syksynä. Tästä piirakasta tuli kivan kuohkeaa, ja se valmistui hetkessä ilman sen kummoisempia vatkaamisia.


*****

Omenapiirakka

200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
3/4 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
omenoita (isoja 3-4, pieniä 7-8)
kanelia ja sokeria

Sekoita kulhossa sokeri ja sulatettu margariini, lisää joukkoon vehnäjauhot. Ota taikinaa sivuun noin kahvikupillinen.

Lisää taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada päälle pilkotut omenat. Ripottele omenoiden päälle kanelia ja sokeria sekä sivuun jätetty taikina. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti