tiistai 9. heinäkuuta 2013

Rhubarb pie


Raparperi on yksi suursuosikeistani, ja nyt onkin hirveä tarve käyttää sitä oikein urakalla, ennen kuin kausi on taas lopuillaan. Täytyy kyllä istuttaa mökillekin raparperia, niin saa käyttää sitä sitten mielin määrin.

Eilen väsäsin iltapuhteeksi raparperipiirakan, josta tuli nimensä mukaisesti varsin mehevä. Tästä piirakasta on moneksi, sillä raperperin sijaan voi käyttää esimerkiksi persikkaa vaikkapa pääsiäispiirakassa.

Ohje on täältä.

*****

Mehevä raparperipiirakka

Muruseos
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina
2 dl piimää
1 muna

Täyte
10 dl raparperia paloiteltuna
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitellylle uunipellille (n. 35 x 42 cm). Ripottele pohjataikinan päälle raparperit.

Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Paista piirakkaa 175 asteessa noin 45 minuuttia.

*****

1 kommentti: