Mansikkakakku koristi pöytäämme niin juhannuksena kuin äitini synttäreillä. Perinteisen sokerikakkupohjan sijaan pohja on marenkia, mutta muuten lisukkeet ovat ne perinteiset - kermavaahtoa ja paljon mansikoita :)
*****
Lumoava pavlova
Pohja
4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua
4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua
Täyte
3 dl Flora Vispiä
mansikoita (ja/tai esim. vadelmia, kiiviä, ananaskirsikoita)
Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Vatkaa höttöiseksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista valkuaisten joukkoon vähitellen ja koko ajan
voimakkaasti vatkaten. Sekoita perunajauhot lopun sokerin joukkoon. Lisää
sokeri-perunajauhoseos valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa
seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista ja kovaa. Sekoita marenkivaahdon
joukkoon omenaviinietikka tai sitruunanmehu.
Nostele lusikalla marenkivaahto leivinpaperille pyöreäksi levyksi.
Paista pohjaa 125 asteessa n. 1,5 tuntia. Anna marengin jäähtyä ja
kovettua rauhassa pellillä.
Vaahdota kerma, paloittele mansikat ja levitä ne pohjan päälle. Koristele halutessasi vielä mintunlehdillä ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
Vinkki: Täytä pavlova noin tunti ennen tarjoilua. Näin täytteet ehtivät kosteuttaa pohjaa sopivasti muttei liikaa.
*****
Aivan ihanaa, suussa sulavaa:)
VastaaPoistaNiin on. Ylihuomenna tätä taas saadaan, pohjat valmistuivat juuri :)
VastaaPoista