keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Lumoavan kesäistä

  

Mansikkakakku koristi pöytäämme niin juhannuksena kuin äitini synttäreillä. Perinteisen sokerikakkupohjan sijaan pohja on marenkia, mutta muuten lisukkeet ovat ne perinteiset - kermavaahtoa ja paljon mansikoita :)


*****

Lumoava pavlova

Pohja
4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua

Täyte
3 dl Flora Vispiä
mansikoita (ja/tai esim. vadelmia, kiiviä, ananaskirsikoita)

Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Vatkaa höttöiseksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista valkuaisten joukkoon vähitellen ja koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita perunajauhot lopun sokerin joukkoon. Lisää sokeri-perunajauhoseos valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista ja kovaa. Sekoita marenkivaahdon joukkoon omenaviinietikka tai sitruunanmehu.

Nostele lusikalla marenkivaahto leivinpaperille pyöreäksi levyksi. Paista pohjaa 125 asteessa n. 1,5 tuntia. Anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa pellillä.

Vaahdota kerma, paloittele mansikat ja levitä ne pohjan päälle. Koristele halutessasi vielä mintunlehdillä ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Vinkki: Täytä pavlova noin tunti ennen tarjoilua. Näin täytteet ehtivät kosteuttaa pohjaa sopivasti muttei liikaa.

***** 


2 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa, suussa sulavaa:)

    VastaaPoista
  2. Niin on. Ylihuomenna tätä taas saadaan, pohjat valmistuivat juuri :)

    VastaaPoista