torstai 27. kesäkuuta 2013

Juhannuksen lohipalat


Juhannuksen toiseksi alkuruoaksi tein näitä helppoja lohileipiä. Nämä ovat käteviä siitäkin syystä, että ne voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Mökin kyläkaupasta löytyi vain melko isoja lohipakkauksia, joten käytin lohta huomattavasti enemmän kuin ohjeessa.

 *****

Lohi-tuorejuustopalat

300 g saaristolaisleipää
100 g margariinia

Täyte
1 liivatelehti
150 g kylmäsavulohta
2 rs (à 200 g) tuorejuustoa (käytin Créme Bonjourin Yrttitarhaa)
0,5 dl tilliä hienonnettuna

Hienonna leipä esim. monitoimikoneessa, lisää joukkoon pehmeä rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele seos tiiviiksi 20 x 30 cm kokoiseksi levyksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Pane pohja jääkaapiin kovettumaan.

Pane liivatelehti runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita lohi, tuorejuusto ja tilli keskenään.

Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja liuota siihen vedestä puristettu liivatelehti. Sekoita liivateseos täytteeseen.

Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Leikkaa levy annospaloiksi ja koristele sitruunalla ja tillillä.

*****

1 kommentti: